Ik ben Wouter Heijne; wandelcoach, gespreksleider en Wim Hof Instructeur. Ik wil jou inspireren, stimuleren en begeleiden om te kiezen voor wat jou gelukkig maakt; kiezen voor wat écht belangrijk is.

Ik ben graag in de natuur. De natuur heeft voor mij een helende kracht. Ze brengt rust in mijn systeem en helpt me om antwoorden te vinden op vragen. Vooral wanneer ik het ‘even niet meer weet‘ en in mijn ‘denkmodus‘ zit. In de natuur krijg ik overzicht en wordt mij duidelijk wat ik moet doen.

Ik coach vanuit compassie en werk resultaatgericht. Ik gebruik de natuur om mensen terug te brengen naar hun basis, zodat duidelijk wordt wat voor hen echt belangrijk is.

Wandelcoach en Wim Hof Instructeur

In 2016 heb ik de Wandelcoachopleiding gedaan bij Hilde Backus (www.coachbureau.nl). Hilde leerde mij het coachvak en liet zien hoe je de natuur kunt gebruiken binnen coachingstrajecten. Maar ik wilde meer. Ik was op zoek naar een soort oerkracht. Al snel kwam ik in aanraking met Wim Hof, ‘the Iceman’. Ik volgde een workshop en werd gegrepen door dit oermens. In 2017 heb ik de opleiding gevolgd tot gecertificeerd instructeur in de Wim Hof Methode (www.wimhofmethod.com).

Wandelcoaching en de Wim Hof Methode zijn twee op zichzelf staande elementen, maar ze liggen wel in elkaars verlengde. Dus daar waar het mogelijk is gebruik ik tools van beide.

BliqOpener

De naam BliqOpener is allereerst een reminder voor mijzelf; ik wil met een open blik in de wereld staan, waardoor ik ontvankelijk ben voor inzichten en perspectieven die ikzelf nog niet had gezien. Daarnaast is een BliqOpener voor mij ook iets of iemand die ervoor zorgt dat ik op een andere manier kan aankijken tegen mijn situatie.
Iedereen kent zijn eigen BliqOpeners. Ze doen zich voor in allerlei gedaanten, bijvoorbeeld via een inspirerend verhaal, een pakkende quote of een bijzondere ontmoeting. In mijn coaching creëer ik ruimte voor BliqOpeners; ruimte voor nieuwe inzichten en perspectieven.

Tot slot is een blikopener natuurlijk een praktisch gebruiksvoorwerp. Een voorwerp waarmee je een gesloten systeem opent en er allerlei nieuwe mogelijkheden ontstaan.
In ieder van ons zitten dit soort gesloten systemen, waardoor we eindeloos kunnen malen en malen, zonder dat we het idee hebben ook maar één stap verder te komen. Dat kan een heel frustrerend gevoel geven. In zo’n situatie kom je er soms niet helemaal uit. Dan is het fijn wanneer iemand even een stukje met je mee loopt tot je weer rust, overzicht en focus hebt.