Eens in de zoveel tijd organiseer ik thema-wandelingen. Ik hanteer daarbij verschillende typen;

Blote voetenwandeling

Ik wil je uitnodigen om jouw voeten te bevrijden en te ervaren wat het directe contact met de aarde met je doet. Lekker met je blote poten in de modder stampen!

Onze voeten vormen de basis van ons systeem, daar rust ons hele lichaam voortdurend op. Door op blote voeten te lopen train je je voetspieren en daarmee versterk je dus jouw basis. Buiten lopen op blote voeten heeft daarnaast ook nog het effect dat het ons helpt te ontladen; letterlijk aarden.

Seizoenswandeling

Tijdens de seizoenswandeling gaan we aan de slag met een van de kenmerken van het seizoen op dat moment. Het verschil tijdens de seizoenen is in de natuur heel duidelijk merkbaar. Maar wist je dat de seizoenen ook een enorm effect hebben op ons eigen systeem? Je kunt de seizoenen heel goed gebruiken om interne processen in beweging te zetten. Door jouw activiteiten af te stemmen op het seizoen kun je meer rust in je lijf creëren.

Zintuigwandeling

Tijdens de zintuigwandeling hebben we aandacht voor een of meerdere zintuigen. Wat hoor, proef, zie, voel of ruik je? De zintuigwandelingen zijn een heel goede aandachtsoefening. Door te focussen op een specifiek zintuig, zul je merken dat je meer waarneemt. En dat geldt natuurlijk niet alleen in de natuur. Alles wat aandacht krijgt groeit. Klinkt dat bekend? Door onze aandacht te sturen kunnen we dus iets groter of kleiner maken. Tijdens de zintuigwandeling kun je dat heel duidelijk ervaren, maar het mooie is dat dit natuurlijk niet alleen geldt voor onze zintuigen. We kunnen het ook toepassen in ons dagelijks leven.

Nachtwandeling

Tijdens de nachtwandeling gaan we ervaren wat het donker met ons doet. Zintuigen worden op een andere manier geprikkeld dan overdag. Overdag richten we onze aandacht primair op alles wat via onze ogen binnenkomt. Maar wat gebeurt er wanneer het donker is?

 

Soms maak ik een combinatie van deze thema-wandelingen. We beginnen de wandelingen altijd met  basiswandeling. Vervolgens lopen we ongeveer een anderhalf uur door het bos en besteden we aandacht aan een specifiek thema. Deelname aan een thema-wandeling kost €10,-