Jeetje, ik heb een website gemaakt! En wat was dat weer een leerzaam proces voor mij. Niet omdat het tegenwoordig nog zo ingewikkeld is om zelf een website te bouwen, maar omdat ik in zo’n proces aanloop tegen mijn angsten, beperkende overtuigen en perfectionisme.

Ergens in mijn leven heb ik de beperkende overtuiging ontwikkeld dat ik dit soort dingen niet kan. Gedoe met allerlei ingewikkelde codetaal enzo.
Ik had vrienden die dit wél konden; jongens die echt handig waren met computers, zoals Albert Van Andel, Arthur Nijhuis en Tom Theuws. Ik keek altijd vol bewondering (en met een lichte jaloezie) naar hun creaties. Dus als er dan een website moet komen heb ik in eerste instantie de neiging om dit voor me uit te schuiven (hetgeen ik ook heb gedaan), om vervolgens sterk te overwegen om er een te laten maken (hetgeen ik dus niet heb gedaan). Maar na enig zoekwerk heb ik m’n onzekerheid opzij gezet en besloten het gewoon maar aan te gaan en te dealen met het ongemak dat zo’n proces bij mij oproept. Ik ontdekte dat het tegenwoordig natuurlijk veel makkelijker is om zelf een website te bouwen dan 10 jaar geleden.
Maar dan komt de perfectionist in mij naar boven. Voordat ik mijn werk wereldkundig maak, moet het goed genoeg zijn, eigenlijk perfect. En dat is het nooit, want ik zie steeds weer puntjes die beter kunnen en dat voedt mijn onzekerheid. Het geeft me ook weer een argument om mijn werk (en mezelf) nog niet aan de wereld te laten zien. Ook die onzekerheid zet ik opzij en ik doe het nu toch. En weer ga ik dealen met het ongemak dat ik daarbij ervaar.

De basis staat en ik moet eerlijk bekennen dat ik voor nu tevreden ben 🙂. Ik ben er zelfs een beetje trots op ☺️.
Daarom wil ik je van harte uitnodigen om eens een kijkje te nemen op www.bliqopener.nl Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

Heb je vragen, opmerkingen of ideeën voor verbetering? Ik hoor het graag.

#wandelcoaching #wimhofmethode #kiezenvoorwatechtbelangrijkis#dealenmetongemak