Ik heb lang nagedacht over een goede naam voor mijn bedrijf. Allerlei varianten zijn de revue gepasseerd waarbij ik steeds probeerde een combinatie te maken tussen coaching en iets als ‘oer’ of ‘natuur’. Maar elke keer klopte het net niet. Tot ik helemaal terugkeerde naar mijn basis. Ik realiseerde me dat ik mensen wil begeleiden bij hun persoonlijke groei en ontwikkeling. Daarbij gebruik ik weliswaar de natuur, maar niet zozeer als doel, meer als middel.

De natuur brengt mensen dichter bij hun kern. Zij brengt rust in ons systeem, waardoor er ruimte ontstaat voor nieuwe perspectieven en inzichten (BliqOpeners, 😊). Zodra we in beweging komen en naar buiten gaan, starten er allerlei processen in ons lijf. Ons sympathisch zenuwstelsel wordt geactiveerd en het ‘denken’ raakt op de achtergrond. Al onze zintuigen worden geprikkeld en dat is precies de reden waarom een antwoord op een lastige vraag zich haast als vanzelf voordoet tijdens een lange boswandeling met de hond of een fijne fietstocht. Herkenbaar?

De naam BliqOpener is allereerst een reminder voor mezelf. Het is mijn doel om met een open blik in de wereld te staan, waarbij ik mijn eigen dogma’s en overtuigingen opzij kan zetten en ontvankelijk ben voor ideeën en perspectieven die ikzelf nog niet had gezien.
Een BliqOpener is voor mij ook iets of iemand die ervoor zorgt dat ik op een andere manier kan aankijken tegen mijn situatie.
Iedereen kent zijn eigen BliqOpeners. Ze doen zich voor in allerlei gedaantes, bijvoorbeeld als quote of via een inspirerende ontmoeting.

In mijn coaching wil ik ruimte en gelegenheid creëeren voor BliqOpeners; ruimte voor nieuwe inzichten en perspectieven.

Tot slot is een blikopener natuurlijk een praktisch gebruiksvoorwerp. Een voorwerp waarmee je een gesloten systeem opent en er allerlei nieuwe mogelijkheden ontstaan.
In ieder van ons zitten dit soort gesloten systemen, waardoor we eindeloos kunnen malen en malen, zonder dat we het idee hebben ook maar één stap verder te komen. Dat kan een heel frustrerend gevoel geven.

Dan is het fijn wanneer er iemand is die even met je oploopt en samen met jou ruimte creëert.